Ющенко передав, що не винен нікому ніяких пояснень

Вівторок, 17 березня 2009, 15:07

Президент не має наміру давати якісь додаткові пояснення щодо запропонованої ним кандидатури на посаду міністра закордонних справ.

Про це йдеться у коментарі прес-служби президента у відповідь на звернення коаліції.

Направлене у Верховну Раду подання про призначення Олега Шамшура керівником зовнішньополітичного відомства країни чітко підтверджує, кого саме глава держави хоче бачити на цій посаді.

Конституція України містить пряму норму про те, що саме президент керує зовнішньополітичною діяльністю держави. Виходячи з цього положення Основного Закону, він одноосібно вносить до Верховної Ради подання про призначення глави МЗС.

Президенту, аби запропонувати парламенту цю кандидатуру, не потрібно згоди чи якихось інших кадрових пропозицій від депутатського корпусу.

Внесення подання на Шамшура означає, що президент віддає належне професійним, діловим і моральним якостям цього дипломата. Жодні інші обґрунтування такої кадрової пропозиції президента не потрібні.

Натомість "три фракції парламенту, які утворюють так звану коаліцію, зустрічним висуненням кандидатури Бориса Тарасюка хочуть перекроїти на свій лад конституційний порядок призначення міністра закордонних справ", заявляє прес-служба.

Це свідчить про "неконструктивну, провокаційну позицію частини депутатів, яка лише викличе зайву політизацію при обговоренні питання про затвердження Шамшура керівником МЗС".

Як відомо, коаліція звернулася до президента з проханням "надати вмотивовану відповідь" на її пропозицію щодо внесення до Верховної Ради подання про призначення міністром закордонних справ Бориса Тарасюка.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування