Ющенко підбиває Тимошенко зробити неприємно Росії

Вівторок, 17 березня 2009, 15:36

Президент Віктор Ющенко наполягає на приведенні обсягу внеску України до єдиного бюджету Співдружності Незалежних Держав до рівня реальної участі нашої держави у роботі СНД.

Про це повідомив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук.

Він нагадав, що Ющенко ще в листопаді минулого року звернувся до прем'єр-міністра Тимошенко з проханням доручити відповідним міністерствам та відомствам невідкладно опрацювати питання приведення пайового внеску нашої держави до єдиного бюджету СНД.

За розрахунками МЗС України, він не перевищує 2,2 млн. грн.

Уряд заклав у держбюджеті на 2009 рік за програмою КПКВК 1201020 "Внески України до бюджету ГАТТ/СОТ та установ і організацій СНД" суму 11653,7 тис. грн. і має намір внести до бюджету Співдружності суму у 9545,5 тис. грн.

"Постійне зростання бюджету СНД, передусім через збільшення витрат на утримання Виконавчого секретаріату Співдружності, участь у роботі якого України є мінімальною, об'єктивно обумовлює необхідність оптимізації внеску нашої держави", - заявив Гончарук.

"Виглядає дивною категорична позиція Уряду у будь-якому разі "задовольнити" Виконавчий комітет СНД і неефективно витратити державні кошти в умовах економічно-фінансової кризи", - зауважив він.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...