Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко готовий стати камікадзе

Вівторок, 17 березня 2009, 19:54

Голова ради Нацбанку Петро Порошенко не вірить у зміни в керівництві НБУ без згоди президента.

Про це він сказав в ефірі Шустер Live.

"Відставка може відбутися лише тоді, коли президент погодиться внести нову кандидатуру. Буде набагато гірше, якщо зняти голову Нацбанку і залишити ситуацію некерованою", - зазначив Порошенко.

На питання, чи наполягає він на відставці голови Нацбанку Володимира Стельмаха, Порошенко заявив, що "ніколи не давав оцінку діяльності голови Нацбанку".

"Єдине, що я казав: мене не влаштовує непрозорість дій правління по двох позиціях – по рефінансуванню...і непрозорість принципів валютних інтервенцій. Я ніколи не закликав до відставки голови Нацбанку, бо це не входить до моєї компетенції давати (таку) оцінку", - сказав він.

"За останній тиждень ми спостерігаємо відновлення діалогу між головою Нацбанку і прем’єр-міністром. Принаймні, діалог щодо співпраці по монетарній політиці відбувається абсолютно професійно і в межах того меморандуму, який ми маємо з МВФ", - підкреслив Порошенко.

Відповідаючи на питання, чи обійме Порошенко посаду в уряді, він заявив: "На щастя, в Україні ніхто не може сам себе призначити і сам себе звільнити".

"Можна працювати і брати на себе відповідальність лише в складі команди однодумців, професіоналів, які здатні досягнути результату. Посада за будь-яку ціну мене особисто не цікавить", - сказав голова ради Нацбанку.

"Я готовий брати на себе відповідальність в абсолютно непростій ситуації, приймаючи абсолютно непопулярні рішення і фактично виконуючи роль камікадзе, для того, щоб іти робити непопулярну справу. Якщо буде така оцінка, піти з влади або піти з політики", - зазначив Порошенко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування