Регіони готові разом з Тимошенко відставляти Ющенка

Вівторок, 17 березня 2009, 21:17

Партія регіонів підтримає початок процедури імпічменту президенту Віктору Ющенку.

Про це заявила депутат від Партії регіонів Ганна Герман в ефірі 5 каналу.

"Безперечно, ми підтримаємо імпічмент президенту і, разом з тим, ми підтримаємо відставку уряду. Нам все одно, хто з них першим піде з цієї влади – чи прем’єр зі своїм Кабміном, чи президент зі своїм секретаріатом", - сказала вона.

"Я думаю, що може початися така процедура, якщо буде опубліковано один закон, вето на який ми вже подолали (про тимчасові слідчі комісії), і якщо буде прийнято ще один закон", - зазначила депутат.

Коментуючи можливість створення у Верховній Раді коаліції Партії регіонів і БЮТ, Герман сказала: "У нас багато депутатів, які вважають, що в БЮТ є дуже багато цікавих людей, прагматичних, з якими можна працювати, з якими легше працювати ніж з Нашою Україною".

Вона зазначила, що "можливо, в перспективі, ми зможемо розглядати таку коаліцію після виборів".

"Щоб наше об'єднання було можливе, Юлія Володимирівна (Тимошенко) повинна відкрито сказати про свої помилки, і про свої прорахунки. Вона повинна визнати, що її обіцянки зробити рай в Україні не справдилися", - заявила депутат.

Крім того, коментуючи можливе об'єднання регіоналів і БЮТ для внесення змін до Конституції, Герман заявила: "Ми ніколи не приховували, що ми хочемо змін до Конституції, і що ми шукаємо для цього партнерів, і не лише БЮТ".

"Якщо БЮТ піде з нами на зміни до Конституції – ми будемо разом змінювати Конституцію, але це не значить, що ми до парламентських виборів можемо говорити про коаліцію", - підкреслила вона.

"Ймовірно, що в Україні кардинальні зміни відбудуться після всенародних, загальних і прямих президентських виборів. Тоді, мабуть, відбудуться і парламентські вибори, тоді буде творитися якесь нове політичне об’єднання", - сказала Герман.

"Можливо, це буде Партія регіонів з БЮТ, можливо це буде Партія регіонів і Блок Яценюка, чи іншого нового політика", - припустила вона.

Як відомо, раніше секретаріат президента заявив, що БЮТ і Компартія мають намір розпочати процедуру імпічменту вже цього тижня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...