Депутати України та Росії відновлять "контакт"

Середа, 18 березня 2009, 07:57

У Держдумі Росії в середу відбудеться восьме засідання Міжпарламентської комісії зі співпраці Федеральних Зборів РФ і Верховної Ради України.

"Сама по собі ця подія значима, оскільки досить тривалий час нам не вдавалося зібратися в такому форматі", - сказав "Інтерфаксу" віце-спікер Держдуми, співголова російської частини комісії Олександр Бабаков (фракція "Справедлива Росія").

Утім, відзначив він, це не означає, що між російськими та українськими парламентарями не було контактів.

"Однак вони носили неформальний характер і, безумовно, вимагають свого розвитку", - підкреслив Бабаков.

Він сказав, що на порядку денному засідання - ціла низка важливих питань, у тому числі про розвиток міжрегіональної і прикордонної співпраці суб'єктів РФ і України, удосконалення договірно-правової бази співпраці в гуманітарній сфері і ціла низка інших.

На думку віце-спікера, в умовах непростої економічної ситуації відновлення такого роду контактів "може стати одним із джерел виходу з кризи, яка охопила не тільки Росію й Україну".

Як зазначив Бабаков, на засіданні комісії російські й українські парламентарі мають намір задекларувати свою відповідальність перед народами двох держав за розвиток співпраці, за те, що відбувається у відносинах між Москвою та Києвом.

"Ми маємо намір і надалі продовжувати наші консультації і сподіваємося, що вони будуть сприяти поліпшенню відносин між нашими країнами", - додав Бабаков.

З боку Верховної Ради України делегацію очолить перший віце-спікер, співголова української частини Міжпарламентської комісії Олександр Лавринович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування