Тимошенко проговорилася, що 13% мита пролобіював її БЮТівець

Середа, 18 березня 2009, 09:50

Прем’єр Юлія Тимошенко відмежовується від закону, яким було введено 13% мито на імпортні товари.

Про це вона сказала на початку засідання уряду у середу.

"Сьогодні ми розглянемо законопроект, який скасовує 13% надбавку. Вона нічим не обґрунтована, зроблена лобістами в парламенті всупереч участі України у Світовій організації торгівлі", - сказала Тимошенко.

За її словами, податок був введений "без втручання і без підтримки уряду".

"Така надбавка збільшує вартість продуктів харчування в Україні... Такі спонтанні дії депутатів не мають ніякої логіки", - додала Тимошенко.

"Якщо Україна хоче і далі експортувати світові свої товари безперешкодно, то не можна вводити такі обмеження. Бо якщо інші країни введуть 13% мито щодо України, то Україна зникне зі світового рику зі своїми товарами", - сказала вона.

Як відомо, автором законопроекту про 13% мито на імпортні товари, проголосованого парламентом, є БЮТівець Сергій Терьохін.

Раніше він пояснював, що такий тимчасовий відступ від узятих Україною на себе зобов'язань при вступі до СОТ є допустимим, що підтвердили проведені ним переговори з представниками СОТ і Міжнародного валютного фонду.

Крім того, згідно з документом, ініціатором підвищення ставок є виключно Кабінет міністрів, який розробляє і подає на розгляд парламенту законопроекти з перерахуванням товарів і надбавок до мит на їх імпорт.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News