США не лякає рішення Росії підвищувати боєздатність

Середа, 18 березня 2009, 11:32

Оголошена президентом Росії програма переоснащення своїх збройних сил не є загрозою для США.

Про це заявив у вівторок на брифінгу в Пентагоні прес-секретар цього відомства Джефф Морелл, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми маємо задоволення підтримувати гарні відносини між нашими і російськими військовими, і голова об'єднаного комітету начальників штабів підтримує гарні і регулярні контакти зі своїм партнером у Росії" - сказав Морелл.

"Поки в нас є гарний діалог і хороше розуміння того, для чого ми розвиваємо свої військові програми, я не бачу, що це може представляти проблему або загрозу, що може бути предметом стурбованості" - підкреслив представник Пентагона.

"Росія - незалежна країна, яка має повне право зміцнювати самооборону" - сказав він.

"Я не чув ніякої тривоги в цій будівлі (Пентагоні) щодо російського військового будівництва" - додав він.

Морелл нагадав висловлення міністра оборони США Гейтса, щодо серйозних демографічних проблем, пережитих Росією, "які, можливо, можуть знизити її можливості підтримувати рівень своїх звичайних озброєнь на нинішньому рівні".

"У результаті, як ми помітили, російський уряд серйозно інвестує у свій стратегічний арсенал", - сказав Морелл.

За його словами, Сполучені Штати завжди уважні до того, як інші країни озброюють себе.

"І ми закликаємо усіх залишатися максимально відкритими і прозорими, щоб не було нерозуміння щодо їхніх намірів", - заявив прес-секретар.

Раніше президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що в російській армії має бути переозброєння, а ядерним силам - підвищення боєздатності, оскільки військовий блок НАТО на чолі зі США розширюється на схід.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування