Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Шамшура можуть виторгувати пару міністрів?

Середа, 18 березня 2009, 11:47

Не виключено, що призначення нинішнього посла України в США Олега Шамшура міністром закордонних справ може бути використане в політичному торзі за інші ротації в уряді.

Про це пише газета "Сегодня", зазначаючи, що коаліція може віддати за нього голоси, щоб "люди президента" у фракції "НУ-НС" проголосували за зміни в Кабміні.

"Оптимальним варіантом я вважаю пакетне голосування за всі зміни в уряді", - каже БЮТівець Андрій Шкіль.

Утім, джерело в президентській частині "НУ-НС" сказало виданню, що такий обмін їх навряд чи влаштує: "Ми не збираємося своїми руками прибирати Васюника чи Шандру".

А за інформацією газети "Комерсант-Україна", парламентарі не виключають навіть відкритої конфронтації і призначення Шамшура в. о. міністра на тривалий термін.

Утім, пише це видання, не виключений варіант заміни кандидата, тому що президент Віктору Ющенку потрібен повноцінний міністр для повноцінного представництва на зовнішньополітичній арені.

Як відомо, Ющенко запропонував Верховній Раді кандидатуру Шамшура на посаду міністра закордонних справ.

Однак у парламенті може не вистачити голосів за таке призначення. У Партії регіонів уже заявили про те, що їхня фракція не голосуватиме за цю кандидатуру, хоча готова підтримати кандидатуру посла України в Росії Костянтина Грищенка.

Такої ж позиції дотримується фракція Комуністичної партії.

Та й лідер фракції "НУ-НС" Микола Мартиненко, який виступає проти Ющенка, заявив, що позиція коаліції незмінна: головою МЗС має бути Борис Тарасюк.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування