Росія і БЮТ не хочуть сваритися через Білоруса?

Середа, 18 березня 2009, 12:08

Затримання депутата від БЮТ Олега Білоруса під час проходження паспортного контролю в московському аеропорту сталося через технічні збої.

Про це повідомив прес-секретар посольства України в Росії Олег Волошин.

Він наголосив, що посольство України в Росії з жалем відзначає факт неприємного інциденту під час проходження українською парламентською делегацією паспортного контролю в одному з аеропортів Москви, проте не вбачає в ньому цілеспрямованих дій з боку російських органів.

За інформацією представника посольства, Білорус, який входить до складу делегації, справді змушений був упродовж 15 хвилин очікувати перевірки своїх документів.

"Як з`ясували співробітники посольства, які зустрічали в аеропорту делегацію, мав місце неприємний інцидент, пов`язаний з технічними проблемами, що виникли у російських прикордонників при узгодженні списків української делегації. Наскільки відомо посольству, співробітники відповідних органів Росії вибачились перед народним депутатом за доставлені незручності", - сказав Волошин.

Прес-секретар посольства підтвердив, що справді, як повідомив Білорус у коментарі українським ЗМІ, посол України в Росії Костянтин Грищенко одержав запевнення від високопоставленого керівництва МЗС Росії про те, що у членів української парламентської делегації не буде жодних проблем під час проходження паспортного контролю на кордоні.

За даним фактом посольством України підготовлена і направлена в МЗС РФ нота з проханням надати пояснення щодо даного інциденту.

В свою чергу прес-служба БЮТ заявляє, що жодних проблем з перетином кордону у нього не було.

Глава парламентського комітету з іноземних справ Олег Білорус знаходиться в Москві, де бере участь у засіданні Міжпарламентської комісії зі співробітництва Федеральних зборів Росії і Верховної Ради України, і ніяких проблем з перетинанням границі в нього не було, повідомили у прес-службі.

"Вчора Олег Григорович (Білорус) одержав дзвінок від російської сторони з запевнянням, що в нього не буде проблем із приїздом у Російську Федерацію", - відзначили в прес-службі.

При цьому в БЮТ підкреслили, що ініціатива такої розмови виходила від російської сторони.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування