Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко визнав, що у нього під носом "ховалася" прослушка

Середа, 18 березня 2009, 13:03

Генеральна прокуратура розслідує кримінальну справу щодо можливого прослуховування управлінням з боротьби з контрабандою і корупцією СБУ заступника генерального прокурора Рената Кузьміна.

Про це заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" голова СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, в рамках проведення цього розслідування слідчі Генпрокуратури опитували самого голову спецлужби, і будуть проводити аналогічні дії щодо заступників Наливайченка.

"Неодноразово на засіданнях колегії СБУ я вказував на неприпустимість незаконного заведення оперативних контррозвідувальних справ у будь-якому підрозділі служби. Я вимагав - і це письмово було зафіксовано - щоб припинили в головкомі "К" заводити якісь інші справи крім тих, які визначені законодавством про діяльність цього головкому", - розповів Наливайченко.

При цьому він зазначив, що під час перевірки Генеральна прокуратура встановила, "що в головкомі "К" з'явилася контррозвідувальна справа".

"І саме в рамках цієї справи "ховався", на мій погляд, контроль за паном Кузьміним", - підкреслив голова СБУ.

Наливайченко зазначив, що його обурила поява такої контррозвідувальної справи.

"Поки я в СБУ, такого не буде. Тому що Генеральна прокуратура - це наглядова інстанція. Якщо є інформація, яка підлягає перевірці з приводу можливих незаконних дій співробітників Генпрокуратури, то для таких дій є встановлений законом спосіб і порядок перевірки інформації і правового реагування" , - сказав він.

"Зараз вже все йде в рамках розслідування справи щодо можливого прослуховування пана Кузьміна. Спочатку була дослідча перевірки. А зараз, наскільки я розумію з того, що мені сказали прокурори під час мого опитування, це кримінальна справа", - додав голова СБУ.

Наливайченко підкреслив, що він спокійно ставиться до слідчих дій Генпрокуратури.

"Був у мене в кабінеті слідчий Генпрокуратури. Але я ж не виставляв "Альфу", не викидав його з приміщення СБУ і не робив якісь піарівські акції. Перед законом всі рівні, і я в тому числі. Потрібно відповідати за всі свої дії і вчинки згідно з законодавством. Якщо порушити - до тебе прийде прокурор, ти повинен дати свідчення", - зазначив він.

Раніше Кузьмін написав рапорт на ім'я генерального прокурора про незаконне прослуховування його телефонних розмов. За його словами, це відбувалося в рамках заведеної на нього СБУ контррозвідувальної справи.

Приводом для порушення такої справи нібито стало порушення Кузьміним режиму роботи з таємними документами, а саме робота з секретними документами за межами режимного відомства Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування