Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко поки не кличе Черновецького на допит у справі його пастора

Середа, 18 березня 2009, 13:19

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про відсутність необхідності притягнення мера Києва Леоніда Черновецького як свідка по кримінальній справі щодо пастора Посольства Божого Сандея Аделаджи.

Про це Луценко заявив у середу журналістам у Кабінеті міністрів, відповідаючи на питання, чи залучався Черновецький як свідок при розслідуванні справи Аделаджи, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Ні, у цій справі пан Черновецький не має ніякого статусу для слідства. Наскільки мені відомо, пан Черновецький є парафіянином цієї церкви (Посольства Божого), але це не означає, що кожен парафіянин має бути притягнутий як свідок або підозрюваний", - сказав Луценко.

Міністр спростував заяву мера Києва про політичне переслідування Сандея Аделаджи.

"Наявність свідчень і фактів дає можливість слідчому звинуватити в організації шахрайської схеми саме громадянина Нігерії, що на законних підставах постійно проживає на території України, пана Сандея Аделаджу", - заявив міністр.

"Я хочу підкреслити, що це жодним чином не пов'язано з дискредитацією його за расовими чи релігійними ознаками. У даному випадку мова йде винятково про розкриття фінансової махінації, афери, у результаті якої постраждало дуже багато українських громадян на дуже серйозні суми", - пояснив Луценко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування