БЮТ: доля Шамшура знаходиться в руках Ющенка

Середа, 18 березня 2009, 14:38

У БЮТ заявляють, що голосування по призначенню Олега Шамшура на посаду Міністра закордонних справ залежить від президента Віктора Ющенка.

Про це заявив лідер фракції БЮТ у Верховній Раді Іван Кириленко в інтерв'ю журналістам.

Він зазначив, що в нього поки немає інформації про те, що Шамшур з'явиться в середу ввечері на засіданні фракції БЮТ, що почнеться в 19:00 у партійному офісі БЮТ на вулиці Турівській.

Відповідаючи на питання, яка імовірність того, що в четвер кандидатура Шамшура буде розглядатися в сесійній залі, Кириленко сказав:

"Залежить від президента. Президент представляє кандидатуру Міністра закордонних справ... Якщо він попросить спікера Верховної Ради завтра за його відсутності поставити (кандидатуру Шамшура на голосування), голова Верховної Ради збере нас і скаже, як будемо діяти".

У той же час, за словами Кириленка, БЮТ не буде наполягати на тому, щоб голосування по кандидатурі Шамшура відбувалося саме в присутності президента.

"Ми не будемо наполягати. Представить хтось інший - будь ласка. Головне, щоб була командна робота", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чому в такому випадку від президента залежить голосування, Кириленко пояснив:

"Якщо президент захоче бути присутнім і скаже: я не зможу бути в п'ятницю. Ви пам’ятаєте, що в п'ятницю збирає Литвин усіх на засідання "круглого столу"? Уряд буде в п'ятницю за "круглому столі". А президент буде чи ні? Якщо він буде, чому б йому не представити Міністра закордонних справ... четвер або п'ятниця - яка різниця".

Раніше, 17 березня президент вніс на розгляд парламенту кандидатуру Міністра закордонних справ - ним став посол України в США Шамшур.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування