Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко опинилася в пікантній ситуації і не знає, як вибратися

Середа, 18 березня 2009, 16:20

Українські політологи сумніваються в тім, що широко обговорювана можливість імпічменту президента України Віктора Ющенка може бути реалізована.

"На мій погляд, зараз тема імпічменту скоріше піар-технологія, ніж технологія прискорення президентських виборів", - висловив свою думку керівник Центру прикладних політичних досліджень Володимир Фесенко журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку експерта, на проведення імпічменту необхідно в кращому випадку кілька місяців, однак уже у вересні починається офіційна виборча кампанія.

"І якщо навіть удасться достроково зняти Ющенка з посади президента, то на 3-4 місяці", - сказав Фесенко, додавши, що це не дасть позитивного результату і може спровокувати нові політичні конфлікти.

Крім того, на думку політолога, ця технологія не зовсім вигідна Блокові Юлії Тимошенко.

"У БЮТ, якщо уважно подивитися, є багато супротивників участі в цій технології, навпаки, там популярна ідея переконати Ющенка, щоб він сам добровільно пішов з посади", - сказав Фесенко.

Він додав, що для того, щоб здійснити імпічмент президента, БЮТ треба буде голосувати з Партією регіонів і Комуністичною партією України, що негативно позначиться на електоральній підтримці політсили.

"Більш того, якщо почнеться процедура імпічменту, то дуже легко спрогнозувати: першою жертвою буде Ющенко, наступною жертвою буде Тимошенко", - сказав політолог.

"Виходячи з цього, я сумніваюся, що справа дійде до імпічменту, однак він може бути здійснений, коли оточення президента з якихось причин піде на антиконституційні дії, тоді це може простимулювати усіх у парламенті голосувати за імпічмент", - підсумував Фесенко.

У свою чергу директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що підняття теми імпічменту в першу чергу пов'язано з репутаційним моментом.

"Правові процедури, можливості реально розслідувати - це теми окремих розмов. А от сам факт початку, буде означати, що політично імпічмент уже відбувся", - вважає експерт.

На думку Єрмолаєва, підняття питання імпічменту - це "великий сигнал і електоральний і зовнішньополітичний" і Ющенко буде дуже складно вийти із ситуації.

"Я не виключаю, що Тимошенко зараз опинилась в пікантній ситуації, їй украй важливий працездатний парламент... а з іншого боку, їй потрібна активна гра на випередження... Як вона буде вибиратися, особисто я не знаю", - додав політолог.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...