Гриценко "впіймав" провідні ЗМІ, які вимагають гроші за джинсу

Середа, 18 березня 2009, 16:41

Депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко скаржиться на неможливість донесення до суспільства своєї позиції через практику проплачених матеріалів в українських ЗМІ.

Про це він написав у власному блозі на сайті очолюваної ним організації "Громадянська позиція".

Гриценко навів кілька випадків, коли провідні видання вимагали від нього грошей за появу у їхньому ефірі або на шпальтах.

"Відома FM-станція, на якій час від часу здавав ранкові іспити, повідомила мою прес-службу, що відтепер усі радіоефіри будуть платними: $1500 за один виступ, а якщо "пакетом", то $12 тисяч за 10 ефірів. Якщо не платитиму – в ефір не попаду, бо інші платять", - написав він.

Гриценко також розповів, як "відома російськомовна газета, акредитована в Україні, якою в Союзі зачитувалася уся молодь комсомольського віку", запросила його в редакцію на пряму лінію.

"А коли редактор дізнався, що я не збираюся платити 40 тисяч гривень за шпальту, отримав відмову. Бо всі платять", - пише він.

Подібну вимогу, за словами Гриценка, висунуло і "поважне інформаційне агентство, на яке посилаються більшість Інтернет-видань", яке "довело до прес-служби свій прайс-лист: $1500 за десять повідомлень на стрічку новин. Будь-яких. Усі решта платять".

"Інтернет-видання, яке вирізняється дотепними заголовками новин, запропонувало свої умови: "позитивна" стаття – $2000, одна новина в стрічці – $250. Коли відмовився, вийшов критичний матеріал на адресу моєї прес-служби і з натяком на те, що Гриценко – "технічний проект" БЮТ", - пише він.

Гриценко також додав, що ці чотири повідомлення він отримав протягом двох днів. "І відчуваю, що це – лише початок", - зазначив депутат.

"А тепер у мене питання – як людині, яка не розікрала свою країну і не продалася олігархам, достукатися до суспільства? На які нові обличчя, нові ідеї і нову якість еліти може розраховувати суспільство за таких умов?", - пише Гриценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування