Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати скаржаться, що їм не вистачає мільйонів на життя

Четвер, 19 березня 2009, 09:45

Парламент планує заощадити 150-170 мільйонів гривень ухваленням змін у закон про статус народного депутата.

Про це розповів газеті "Дело" глава підкомітету з питань забезпечення діяльності парламенту Василь Кравчук.

"Але не варто забувати, що ми повинні все-таки знайти гроші на основне — готель, послуги ЖКГ тощо. Планується, що ми скасуємо пільги по проходженню через зал офіційних делегацій в аеропорту "Бориспіль" і залишимо його для тих, хто дійсно буде літати у справах державної важливості", - розповів він.

Депутат відзначив, що кошторис витрат парламенту в 2009 році на 300 мільйонів гривень менше, ніж кошторис 2008 року.

"Ми прийняли його з дефіцитом 118 мільйонів. З них, зокрема, 7 мільйонів не вистачає на проживання депутатів у готелі. Тобто на поточний рік не передбачено на проживання жодної копійки. У підсумку 115 депутатів живуть у готелі в кредит. І я також", - поскаржився Кравчук.

Він запропонував видати депутатам як компенсацію гроші, для того, щоб вони купили собі по однокімнатній квартирі.

"І тоді можна було б проживати разом зі своїми родинами, а не їздити сюди по вихідним. А це моральний фактор! До речі, три роки тому було побудовано за рахунок парламенту 17 квартир на вулиці Срібнокільській. Вони дотепер не розподілені. Не виключено, що на найближчому засіданні нашого комітету ми розглянемо це питання", - заявив він.

Кравчук також поскаржився, що на безплатний проїзд депутатів в округи не вистачає близько 6 мільйонів гривень.

"На одному з засідань комітету ми ухвалили рішення, що парламентарій може здійснювати не більш 4 поїздок на рік у свій виборчий округ. А якщо, наприклад, мій виборчий округ знаходиться в Ізяславському районі Хмельницької області, а до мене звертаються виборці з інших областей, що, я до них не поїду допомогти?", - запитав він.

Крім того, за словами депутата, 1,5 мільйони гривень, що були потрібні для відряджень депутатів за кордон, не враховані в кошторисі.

Депутат розповів, що з початку року не виплачуються премії і стипендії Верховної Ради - цю статтю витрат скасували.

"Премій і стипендій ученим, студентам, на які було потрібно близько 5 мільйонів, тепер не буде. Адже стипендії — це популістська стаття витрат. Крім того, майже половина від цієї суми цього року не була виділена на страхування життя і здоров'я самого нардепа", - розповів Кравчук.

При цьому депутат заявив наступне: "У нас чомусь склалася негативна суспільна думка про депутатів. Нібито на них витрачається чи не половина скарбниці, тоді як народ бідує. Але хіба комусь було б приємно, якби нашу країну за кордоном представляли депутати-бомжі, неохайні, погано одягнені?".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування