Коаліція поки не присіпувалася до Шамшура, але може зашкодити відповідь Ющенка

Четвер, 19 березня 2009, 09:59

Член "НУ-НС" Роман Зварич вважає, що фракція підтримає кандидатуру Олега Шамшура на посаду міністра закордонних справ.

Про це він сказав, ділячись з журналістами своїми враженнями від вранішнього засідання фракції, на якому був присутній Шамшур.

"Я виніс враження, що фракція задоволена відповідями кандидата на свої запитання. Я думаю, що фракція буде підтримувати його", - сказав депутат.

За словами Зварича, на даний момент на рівні ради коаліції також не звучало істотних заперечень щодо кандидатури Шамшура.

Натомість він не зміг сказати однозначно, чи підтримає коаліція запропоновану кандидатуру.

Зварич припустив, що це пов'язано з реакцією президента Віктора Ющенка на листа членів коаліції з проханням обґрунтувати свою відмову щодо подання на посаду міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

За словами Зварича, згідно з законодавством коаліція мала право почути "обґрунтовану відповідь" президента на своє звернення.

"Тут немає жодної політики. Можливо, хтось вбачатиме політику щодо самої пропозиції, мається на увазі Тарасюк. Але коли мова йде про процедурне питання, я хотів би нагадати, в тому числі президенту, що 83 стаття Конституції чітко говорить про те, що коаліція має право внести президенту свою пропозицію на цю посаду", - зазначив депутат.

"Ми цим правом скористалися, процедура не завершена, тому що за Конституцією, президент повинен щонайменше відповісти і відповісти вмотивовано. Тому я не знаю, якою буде позиція ради коаліції на таке нехтування з боку президента", - додав Зварич.

Депутат також повідомив, що кадрові питання відкладаються в тому числі і через те, що Шамшур досі не встиг зустрітися з фракцією БЮТ, а також через неузгодженість деяких урядових кандидатур.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...