Кириленко дасть голоси лише за Шамшура, а все інше - забаганки

Четвер, 19 березня 2009, 11:43

Депутатська група "За Україну!" не братиме участь у жодних кадрових призначеннях, крім міністра закордонних справ.

Про це заявив лідер групи В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба "За Україну".

"Депутатська групи "За Україну!" не брала участь у звільненні міністрів, тому й не підтримуватиме кадрові питання. Ми не голосували за зняття жодного із тих міністрів, які тепер не на своїх посадах", - заявив він.

"Уряд укомплектований, окрім міністра фінансів, якого ми також не знімали, а він пішов у відставку на знак протесту проти фінансово-економічної політики уряду", - додав Кириленко.

При цьому він зазначив, що депутати групи розуміють необхідність голосування за кандидатуру міністра закордонних справ, внесену президентом.

На його переконання, "це питання треба вирішувати якомога швидше, раз уже коаліція попереднього міністра зняла".

"Якщо коаліція зняла міністра закордонних справ, то нехай коаліція (і тут ми їй допоможемо) якомога швидше призначає нового міністра закордонних справ", - наголосив депутат.

Кириленко також підкреслив, що кадрові призначення – "це питання коаліційне". Натомість депутатська група "За Україну!" готова "підтримувати певні коаліційні питання, якщо вони для нас є зрозумілі".

"Наприклад деякі урядові законопроекти, які покращують стан економіки, фінансової сфери, банківського сегменту і соціальної сфери", - зазначив Кириленко.

"За будь-яку забаганку ми голосувати не збираємося. Тому що в нас є принципи, які для нас важливіші, ніж бажання будь-яких політиків понаставляти якнайбільше своїх людей в уряді. Нас ці бажання не хвилюють", - заявив Кириленко.

Він також зауважив, що група "За Україну!" готова до професійної дискусії щодо кожної кандидатури, яка пропонується в уряд.

"Але зараз ми усвідомлюємо необхідність голосування в парламенті і призначення міністра закордонних справ. Всі інші кадрові питання можуть бути довічними, вони постійно обговорюються і мало що вирішують", - сказав Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування