Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азербайджанці вирішили зробити з Алієва монарха?

Четвер, 19 березня 2009, 12:13

Громадяни Азербайджану висловились за поправку до Конституції, згідно із якою президент має право переобиратися необмежену кількість разів.

Відповідна поправка була винесена на загальний референдум, повідомляє Reuters.

Так за інформацією Центральної виборчої комісії Азербайджану, за попередніми даними після обробки 99% протоколів, поправку підтримали 92,2%.

Ініціатором референдуму виступила правляча партія, головою якої є президент Ільхам Алієв.

Таким чином, поправки дають можливість сім'ї Алієвих розтягнути своє головування в Азербайджані після закінчення другого терміну президентства Ільхама Алієва в 2013 році.

Алієв є президентом з 2003 року, прийшовши вслід за своїм батьком Гейдаром, який очолював республіку ще з часів Радянського союзу.

Європейські спостерігачі та спостерігачі ПАРЄ назвали референдум легітимним.

Водночас азербайджанська опозиція має намір звернутися до Європейського суду з прав людини в зв’язку з порушеннями, виявленими їхніми спостерігачами під час референдуму, повідомляє Новости-Азербайджан.

"Ми узагальнимо всі наявні факти правопорушень у ході голосування і надамо їх у ЦВК, а потім і в суди. Пройшовши всі судові інстанції в Азербайджані, ми подамо в Європейський суд з прав людини", - сказав у четвер голова партії Народного фронту Азербайджану Алі Керімлі.

На референдум була винесена 41 поправка по 29 статтям Конституції Азербайджану. У виборах взяли участь понад 71% виборців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: