У Ющенка побачили, що Тимошенко зазіхає на чужу власність

Четвер, 19 березня 2009, 14:27

Спроба уряду в чергове внести корективи в приватизаційні процеси, особливо у розпал кризи, повністю знищить інвестиційний клімат в Україні.

Про це заявив керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський, коментуючи урядовий законопроект.

Він наголосив, що президент Віктор Ющенко вважає абсолютно неприйнятним запровадження права, яким Фонду державного майна дозволяється в односторонньому порядку відмовитися від договору купівлі-продажу у разі невиконання або неналежного виконання покупцем визначених цим договором умов.

"У цьому випадку приватизований об'єкт повертається у державну власність, а кошти, сплачені покупцем, повертаються за рахунок повторного продажу такого об'єкта", - нагадав Жуковський, повідомляє прес-служба президента.

Жуковський підкреслив, що законопроект, схвалений на засіданні уряду, не відповідає Конституції, яка, зокрема, в статті 41 передбачає, що право приватної власності є непорушним.

"Незрозуміло також, яким чином буде оцінено та відшкодовано можливі інвестиції, зроблені під час дії договору купівлі-продажу державного майна його новим власником. Всі ці питання запропонованим законопроектом взагалі не врегульовані", – стверджує Жуковський, додаючи, що "фактично такі норми відкривають шлях до масової реприватизації, а в гіршому випадку – просто експропріації майна в інвестора".

Керівник Головної служби соціально-економічного розвитку підкреслив, що реалізація запропонованого Кабінетом Міністрів проекту закону призведе замість задекларованого урядом рівня посилення соціальної захищеності працівників приватизованого підприємства одразу до двох поразок.

"По-перше, всі приватизовані підприємства підвішуються "на гачок" рішення чиновника ФДМУ, стають неспроможними планувати свою діяльність, а то й просто працювати, якщо описана схема реалізується. Отже, замість посилення захищеності працівників таких підприємств може постати проблема масових звільнень.

По-друге, ми зводимо бар'єр на шляху подальшої приватизації. І це в умовах, коли ми плануємо залучити від приватизації майже 10 млрд. гривень для фінансування Стабілізаційного фонду", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування