Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича кажуть, що Ющенко може не хвилюватися з приводу імпічменту

Четвер, 19 березня 2009, 15:32

Внесення парламентом змін до закону про Конституційний Суд, яким визначається форма звернення до КС щодо висновку про дотримання процедури імпічменту, не пов'язане з бажанням політичних сил розпочати процедуру імпічменту президенту Віктору Ющенку.

Таку думку висловив "регіонал" Юрій Мірошниченко, повідомляють Українські новини.

"Цей закон стосується виключно організації діяльності Конституційного Суду, тому я б не шукав тут чорну кішку. Принаймні, я не пов'язую цей закон з намірами окремих політичних сил (щодо початку імпічменту Ющенку)", - сказав депутат.

Мірошниченко підкреслив, що, ухваливши цей закон, Верховна Рада процесуально врегулювала й удосконалила розгляд КС подань щодо відповідності Конституції окремих нормативних актів.

"Пов'язувати прямо питання імпічменту й процесуального регулювання діяльності Конституційного Суду не можна", - додав він.

Мірошниченко підкреслив, що цим законом Верховна Рада врегулювала процедуру розгляду КС не тільки висновку щодо дотримання процедури розслідування й розгляду справи про відсторонення президента з поста в порядку імпічменту, але й низку інших норм, зокрема, стосовно подань президента щодо відповідності Конституції актів Кабінет Міністрів.

Як відомо, у четвер парламент визначив форму і зміст звернення Верховна Ради до КС про дачу висновку про дотримання процедури розслідування й розгляду справи про відсторонення президента з поста в порядку імпічменту.

Раніше фракція Компартії закликала фракції парламенту підтримати ініціативу щодо початку імпічменту Ющенку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...