Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телеканали домовились не розпалювати фашизм і порнографію

Четвер, 19 березня 2009, 15:32

Керівники провідних телекомпаній і Нацкомісії з питань захисту суспільної моралі, а також з питань теле- і радіомовлення домовилися про партнерство для забезпечення інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі.

Відповідну хартію підписали голова комісії з моралі Василь Костицький, перший заступник голови Нацради з теле- і радіомовлення Ігор Курус і керівники телекомпаній "5 канал", ICTV, "Новий канал", ТРК "Україна", ТЕТ, "Студія 1+1" і "Ера".

Документ за своєю формою і змістом є суспільним договором, що звертає увагу на саморегулювання і дотримання суб'єктами інформаційної діяльності законодавства про захист суспільної моралі.

Відповідно до документу, ЗМІ взяли на себе зобов'язання не допускати пропаганди війни, фашизму і неофашизму, насильства, приниження честі і гідності особистості, поширення ксенофобії, українофобства, антисемітизму, расизму, порнографії, розпалення міжрегіональних, міжетнічних і міжконфесійних конфліктів.

Хартія є відкритою для приєднання нових суб'єктів, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За словами гендиректора ICTV Олександра Богуцького, телеканал "Інтер" не приєднався до хартії, оскільки не готовий до такого швидкого підписання, вважаючи, що спершу мала відбутися дискусія з цього питання.

Поряд з цим він повідомив, що телеканал СТБ приєднається до хартії і не підписав її в четвер у зв'язку з тим, що його представники з об'єктивних причин не змогли бути присутніми на зустрічі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування