Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура лякає соціальними потрясіннями

Четвер, 19 березня 2009, 16:04

Якщо не ужити заходів для ліквідації заборгованості по заробітній платі українців, то країну можуть очікувати соціальні потрясіння, вважає генеральний прокурор Олександр Медведько.

"Якщо зараз не ужити заходів, то держава може виявитися на порозі великих соціальних потрясінь", - сказав генпрокурор у четвер, виступаючи на розширеному засіданні колегії Генпрокуратури "Про стан дотримання законодавства про оплату праці".

За словами Медведька, на тлі економічних труднощів суб'єкти господарювання навмисно не виплачують зарплату або скорочують її до розміру, менше мінімального, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прокуратура реагує на такі порушення законодавства, і завдяки діям прокуратури виплачено майже 300 млн. грн боргу по зарплатах, але "прокурорськими поданнями проблему вирішити не можна".

У свою чергу заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова підкреслила, що в поточному році за фактами навмисної невиплати заробітної плати прокурори порушили 555 кримінальних справ.

Однак, як відзначила заступник генпрокурора, робота контролюючих органів і, зокрема, Державного департаменту з нагляду за дотриманням законодавства про працю не ефективна, а вимоги державних інспекторів праці часто ігноруються.

Прорахунками державного контролю користуються керівники, які навмисне не виплачують заробітну плату, використовуючи кошти на свій розсуд.

За словами Корнякової, в органи прокуратури цього року звернулися 10 тис. українців зі скаргами на несвоєчасність виплати зарплати. "Загальна сума заборгованості по зарплаті 2 млрд. 400 млн. грн", - відзначила вона.

Крім того, заступник генпрокурора повідомила про борг у сумі 147 млн. грн суб'єктів господарювання фондові обов'язкового державного страхування України на випадок безробіття.

Однак, за твердженням Корнякової, такі порушення залишаються поза полем зору керівників Фонду.

Більш того, за словами заступника генпрокурора, органи прокуратури установили, що кошти Фонду використовуються неефективно.

Торік на утримання виконавчої дирекції Фонду було витрачено 2 млн. грн на покупку 11 автомобілів і ще 7 млн. грн на придбання кондиціонерів. На 0,5 млн. грн чиновники купили холодильники, телевізори і мікрохвильові печі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: