Литвин нагадав Ющенку, що настав час виступити

Четвер, 19 березня 2009, 19:31

Президент Віктор Ющенко повинен виступити з посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України до 31 березня цього року.

Про це нагадав спікер Верховної Ради Володимир Литвин, в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Президент повинен виступити з посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України. У звичайних умовах таке послання маж бути проголошене, як того вимагає регламент Верховної Ради, до 31 березня", - сказав Литвин.

На думку спікера, Ющенко міг би викласти своє бачення зовнішньої політики України, представляючи парламенту кандидата на посаду міністра закордонних справ.

При цьому спікер додав, що на наполегливі вимоги окремих депутатів, а також керівників фракцій парламенту, він уже кілька разів звертався до президента з проханням виступити в парламенті.

"Правда, довелося читати деякі заяви про те, що президент наполягає на виступі з посланням. У мене виникає питання: а хто не хоче? Хто проти?", - зазначив спікер.

Як відомо, раніше депутати фракції Блоку Литвина завили, що визначаться з голосуванням щодо кандидатури глави МЗС після послання президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування