Посол США хоче бачити Україну успішною і з трубою

Четвер, 19 березня 2009, 19:58

Донорська конференція по модернізації української газотранспортної системи, дасть можливість зібрати всі необхідні ресурси, щоб зробити її більш ефективною.

Про це заявив посол США в Україні Вільям Тейлор, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Така зустріч дає можливість зібрати всі ресурси, які можуть і повинні бути використані для того, щоб зробити цю систему більш ефективною" - сказав посол.

На його думку, усі зацікавлені сторони мають потребу в сучасній і ефективній ГТС в Україні.

"Україна, Росія і ЄС потребують в ефективну і сучасну українську газотранспортну систему. Тому зустріч 23 березня дасть можливість європейцям зробити свій внесок у цю систему", - заявив Тейлор.

"У свою чергу такі поліпшення підуть на користь і Росії. В той же час, такі поліпшення підкреслять, що право власності на цю ГТС продовжує впевнено залишатися в руках українського уряду", - сказав він.

Посол підкреслив, що уряд США зацікавлені у тому, щоб бачити Україну успішною як в цілому, так і в окремих елементах, одним із яких є газотранспортна система.

За його словами, у США також існує розвинена газотранспортна мережа і, у разі потреби, американці можуть поділитися своїм досвідом у цій галузі, зокрема, у науковому і технологічному аспекті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування