Луценко каже, що Тимошенко ні на кого компромат не збирає

П'ятниця, 20 березня 2009, 11:40

У Міністерстві внутрішніх справ немає матеріалів з приводу порушення законів президентом Віктором Ющенком або прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це в інтерв'ю "Фокусу" розповів міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Коментуючи звинувачення опонентів Тимошенко на її адресу, він зазначив:

"Тимошенко не загрожує жодне судове переслідування. Я розбираюся в Кримінальному кодексі, він лежить у мене на столі, і вона не підпадає під його дію. Гудіння "мертвих бджіл" із секретаріату президента про кримінальні справи прем'єра нічого не значить".

Він також спростував інформацію про те, що Тимошенко збирає компромат на Ющенка та його соратників.

"Я був у кабінеті Тимошенко, в кімнаті для зустрічей, в партійному офісі і не знайшов у неї ніяких папок з компроматом. Я думаю, Тимошенко настільки завантажена роботою, що їй не до компромату".

На питання, чи перевіряє МВС заяви політиків про причетність Ющенка до "РосУкрЕнерго", Луценко сказав, що "такі факти можна перевіряти виключно за наявності кримінальної справи".

"Її може порушити тільки прокуратура. Ми можемо лише збирати матеріали, які пред'являємо прокурору, і якщо там порушать кримінальну справу і делегують нашому слідству, тільки тоді ми можемо щось зробити", - сказав він.

На уточнююче питання, чи є в МВС такі матеріали, Луценко відповів:

"Жодних матеріалів щодо президента в МВС не існує".

Також, за його словами, жодних матеріалів за кримінальним переслідуванням співвласника РосУкрЕнерго Дмитра Фірташа за останній час в МВС не було.

На репліку про те, що Тимошенко неодноразово звинувачувала Фірташа в корупційних схемах, Луценко відповів:

"Її звинувачення носять політико-економічний характер. Я ж відповідаю за свою сферу діяльності: у нас немає матеріалів, які можуть бути пред'явлені пану Фірташу в якості кримінальних справ".

"Це політична точка зору керівника Кабінету міністрів, яку я поділяю. Використовуючи свою бізнес-імперію, створену на порожньому місці, фактично структуру-паразит, яка наживає колосальні статки на посередницьких послугах, Фірташ кидає виклик Україні, ставлячи свої корпоративні інтереси вище державних. На жаль, у цьому його підтримує низка високопосадовців та ЗМІ ", - додав міністр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування