Рада завалила свій "кодекс честі"

П'ятниця, 20 березня 2009, 12:51

Верховна Рада відмовилася узаконити правила добросовісної поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави, і представників органів місцевого самоврядування.

За відповідний проект закону №2362 у першому читанні проголосували 179 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляють Українські новини.

Законопроектом визначалося, що суб'єктами добросовісної поведінки є особи, уповноважені на виконання функцій держави, а саме Президент, прем'єр-міністр, інші члени Кабінету Міністрів, депутати Ради, депутати Верховної Ради Криму, депутати місцевих рад, генеральний прокурор, голова Національного банку, судді Конституційного Суду.

Крім того, суб'єктами добросовісної поведінки пропонувалося визначити військовослужбовців Збройних сил, а також керівників і заступників керівників державних підприємств.

У законопроекті основними пріоритетами поведінки чиновників визначалися: забезпечення пріоритету прав і свобод людини, дотримання толерантності, правил коректності й увічливості у відносинах з іншими особами, утримання від виконання незаконних рішень і доручень.

У розділі 3 законопроекту визначалися обмеження з використання службового становища, серед яких обмеження щодо прийняття на роботу близьких родичів, використання службового майна, а також заборона на отримання подарунків.

Крім того, проектом передбачалося створення комісій з етики на базі державних органів, органів місцевого самоврядування і юридичних осіб строком на 5 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...