Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів, хто потрібен Балозі, щоб захопити владу

Субота, 21 березня 2009, 06:25

Можливими виконавцями силового сценарію в Україні є МВС, армія і СБУ, але жодна з цих структур не налаштована на подібний розвиток подій.

Про це заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" глава МВС Юрій Луценко.

"Якщо хтось розглядає якісь авантюрні плани, вони повинні бути реалізовані чиїмись руками. Ви ж розумієте, що сам Балога не захопить владу. І будь-який інший путчист не захопить. Знадобляться олов'яні солдатики", - впевнений міністр.

Луценко переконаний, що МВС під його керівництвом не буде виконувати будь-які протизаконні вказівки.

"Нас 300 тисяч. І ми є в кожному районі. Однак ніхто не зможе віддати незаконний наказ МВС, поки я міністр. Ні президент, ні прем'єр. Я ніколи не кину своїх підлеглих на лаву підсудних для задоволення чиїхось амбіцій", - запевнив він.

Міністр внутрішніх справ сумнівається й у тому, що в силовому сценарії вдасться використовувати українську армію.

"В якості солдатиків може бути використана армія. Теоретично. Але я в це не вірю. Тому що армія ніколи не приймала участі в діях на вулиці. Міліція на вулиці, як вдома, армія - ні", - вважає Луценко.

"До того ж, я впевнений, що міністр оборони Єхануров ніколи на це не піде. Занадто він мудра і відповідальна людина. З гарним досвідом і прогнозом", - зазначив міністр.

СБУ, на думку Луценка, також не дуже підходить для використання в силовому сценарії розвитку подій.

"По-третє, може бути використана СБУ. Однак це занадто нечисленна структура для подібних справ. Купка їх спецпідрозділів розрахована винятково на роботу проти терористів. До того ж легітимний Наливайченко тепер ніколи не піде на це", - заявив міністр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...