Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко: силовий сценарій – маніпуляції політиків

Субота, 21 березня 2009, 07:35

В Україні немає передумов для реалізації силового сценарію, заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Про це він сказав в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Ніякого силового сценарію в Україні не буде. Ще в 2007 році, коли було дуже складно, президент заявив, що в Україні все буде відбуватися тільки демократичним шляхом. Іграшки з делегітимізацією влади треба забути, тому що Захід хоче бачити нас прогнозованими", - впевнений Наливайченко.

На його думку, яких-небудь реальних передумов для нелегітимного застосування силових структур не існує, а саму можливість силового сценарію намагаються використовувати політики для маніпуляцій виборцем.

"Те ж саме можу сказати і про передумови силового варіанту, який ви так посилено намагаєтеся відшукати. На законодавчому рівні їх немає. На рівні взаємодії силових структур і спецслужб теж немає. На рівні політиків? Так це їхні проблеми. Їхня відповідальність. Мішура. Йдуть банальні маніпуляції для того, щоб впливати на нас з вами", - констатував глава СБУ.

При цьому Наливайченко переконаний, що навіть у випадку введення надзвичайного стану службовці СБУ не будуть виконувати будь-які протизаконні накази.

"У законі про СБУ чітко передбачено, що жоден незаконний наказ не має виконуватися моїми підлеглими. Тому, якщо навіть мені і прийде в голову виявити суперпильність або ще щось у вигляді надзвичайщини, то хлопці мають право не виконувати мій наказ, якщо він незаконний. І вони про це добре знають", - підкреслив глава СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування