Погром на Майдані влаштували ветерани спецпідрозділів

Субота, 21 березня 2009, 13:22

До погрому наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві 20 березня причетні члени громадської організації "Щит", заявив начальник столичного главку міліції Віталій Ярема.

"Встановлено, що ці події організовані громадянином Олександром Ємчуком, який представляє громадську організацію "Щит", - сказав Ярема.

Він підкреслив, що ця організація ще не зареєстрована в Мін'юсті, а тільки подано заяву на її реєстрацію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Яреми, співробітники оперативних служб вживають усі заходи для встановлення і затримання Ємчука. За місцем проживання він не перебуває.

Ярема закликав через ЗМІ Ємчука з'явитися в органи внутрішніх справ і дати свідчення, оскільки міліція його все одно знайде.

Також начальник УМВС України в Києві повідомив, що ця акція була спланована таємно.

Що ж стосується дій співробітників міліції, які прибули на місце події лише через 11 хвилин після надходження повідомлення від наряду ППС, які несли варту на Майдані, то проводиться службове розслідування.

"Я не знімаю відповідальності з себе і своїх підлеглих, оскільки вимога міністра по Києву - прибувати на місце події протягом 5 хвилин", - сказав Ярема.

Дії співробітників патрульної служби, на думку начальника київського главку міліції, були професійними: "Затримувати втрьох (в наряді ППС по 3 людини) 60 осіб - це на мій погляд - недоцільно".

Також Ярема нагадав, що міліція встановила та опитала трьох водіїв автобусів, які підвозили учасників погрому на Майдан Незалежності.

За словами водіїв, близько третьої години ночі 20 березня були замовлені автобуси на вулицю Ямська і на Майдан. Але з якою метою було зроблено таке замовлення, водії не знають.

На даний момент на судмедекспертизу спрямовані 3 постраждалих від громадської організації "Народ", а керівництво організації "Геть усіх!" відмовилося писати заяву про майнові претензії.

В залежності від результатів експертиз будуть прийматися відповідні рішення, сказав Ярема.

Як відомо, днями Ємчук заявив, що ветерани спецпідрозділів силових структур створюють громадське об'єднання "Щит" для "протидії анархії, корупції та замовних політичних акцій, для наведення порядку в Україні".

За словами одного з членів організації, її ядром є ветерани спецчастин, спецпідрозділів, учасники бойових дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування