Ющенко і Кучма працюють на обрання Яценюка президентом - Симоненко

Субота, 21 березня 2009, 14:34

Лідер Компартії Петро Симоненко заявляє про те, що президентську виборчу кампанію лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка фінансуватиме іноземний капітал.

Про це Симоненко заявив у п’ятницю під час прямого ефіру на Житомирському обласному телебаченні, повідомляє УНІАН.

"В Україні сьогодні розгортається і розкручується черговий американський проект, в рамках якого Ющенко та Кучма працюють на обрання Яценюка президентом, відбуваються певні перемовини потужного капіталу, в першу чергу, закордонного, для фінансування цього проекту", - сказав Симоненко.

За його словами, "Арсенія Яценюка готують в президенти".

При цьому лідер Компартії висловив переконання, що Яценюк, у разі обрання президентом, продовжуватиме реалізувати політику, "повністю підконтрольну закордонному капіталу".

У зв’язку з цим Симоненко заявив, що обирати президента має Верховна Рада, бо це на сьогодні є єдиним засобом врятувати Україну від подальшого погіршення ситуації.

"У цій ситуації наша фракція підтримає питання внесення змін до Конституції про обрання президента у парламенті, якщо у ВР воно буде поставлене на голосування", - заявив Симоненко.

"Бо треба сьогодні передати відповідальність за організацію влади перед народом тим політичним силам, які знайшли підтримку під час виборів», - пояснив лідер КПУ.

"Кілька років тому обрали президента, минулого року обрали ВР, її обирали вже під нові умови, які склалися у суспільстві і для виконання нових завдань перед суспільством. Обставини змінилися, і це треба враховувати", - наголосив Симоненко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування