Ющенко приєднається до конференції з ГТС у перерві

Понеділок, 23 березня 2009, 08:46

Президент Віктор Ющенко відбув на міжнародну інвестиційну конференцію з питань модернізації газотранспортної системи до Бельгії.

Його супроводжують виконувач обов’язків міністра закордонних справ Володимир Хандогій, заступник голови секретаріату Андрій Гончарук, уповноважений з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Планується, що Ющенко виступить на конференції, а також зустрінеться з представниками міжнародних фінансових інституцій, у тому числі з президентом Європейського інвестиційного банку Філіпом Майштадтом, головою відділення Росії, України, Вірменії, Грузії, Молдови Європейського інвестиційного банку Костянтином Сінадіно, першим віце-президентом ЄБРР Варелом Фріменом, директором бізнес-групи з питань енергетики ЄБРР Рікардом Пуліті.

Як відомо, у Брюсселі в понеділок відбудеться донорська конференція щодо модернізації української ГТС "ЄС-Україна: партнери надійних постачань газу в Європу".

У першій секції за назвою "Енергетична безпека ЄС-України" зі вступними словами виступлять прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, європейські комісари Бенніта Ферреро-Вальднер і Андріс Пібалгс, міністр промисловості й торгівлі Чехії, яка на даний час головує в ЄС.

Крім того, очікуються виступи представників міжнародних фінансових інституцій, які, як очікуються, виступлять донорами модернізації української ГТС – Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, Світового Банку.

Після перерви до учасників конференції приєднаються президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і президент України, які виступлять із програмними промовами.

По закінченні першої секції відбудеться церемонія підписання заключного документа конференції – спільної декларації. Її підпишуть: з боку українського уряду – Тимошенко, з боку Європейської комісії – Ферреро-Вальднер і Пібалгс, з боку Європейського інвестиційного банку – його президент Майштат, з боку ЄБРР – віце-президент Фріман і з боку Світового банку – директор ВБ в Україні, Білорусії і Молдавії Мартін Райзер.

У другій секції "Модернізація газової транзитної системи" відбудеться презентація "Майстра-плану" конкретних проектів, яку проведе перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко.

У другій половині дня відбудеться третя, заключна секція конференції "Реформи в газовому секторі України й інвестиційні можливості", де з доповіддю виступить міністр палива й енергетики України Юрій Продан.

Участь у конференції підтвердили понад 200 учасників високого рівня, у тому числі зі США, Канади, Японії. Російська Федерація буде представлена великою делегацією з "Газпрому", а також міністром енергетики Сергієм Шматком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування