Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НСНУ залізла в борги. Їй погрожують судом

Понеділок, 23 березня 2009, 09:15

Народний союз "Наша Україна", очолювана президентом Віктором Ющенком, не може розплатитися по боргах, загальна сума яких складає 37 мільйонів гривень.

Про це в понеділок пише газета "Дело" з посиланням на інформоване джерело в політичній силі.

Тільки за один центральний офіс партія винна понад два мільйони гривень.

Офіційно в НСНУ підтверджують існування тільки половини заборгованості.

"Сума як мінімум у два рази менша. Ми винні за утримання офісів і зарплату за два місяці", - сказав він.

Видання зазначає, що одна з основних складових боргу партії — заробітна плата.

Як розповіли у НСНУ, її не платили протягом двох місяців (а в деяких регіональних організаціях і протягом більш довгого терміну). У підсумку набігла сума майже в 8 мільйонів гривень.

З цієї причини "Наша Україна" змушена відправити в неоплачувані відпустки всіх співробітників своїх виконкомів разом з керівниками .

Великі борги в НСНУ по орендній платі і комунальних послугах. Так, за інформацією видання, утримання одного тільки центрального офісу партії в Києві на вулиці Спаській обходиться в суму понад мільйон гривень щомісяця.

А заборгованість по оплаті компослуг складає також не менше двох місяців.

Примітно, що за оренду цього офісу НСНУ винна одному зі своїх членів — нардепу Олександру Третьякову. Щоправда, як затверджують джерела, ця плата була встановлена на "символічному" рівні, тому в порівнянні з боргами по комунальних послугах заборгованість по оренді мізерна.

Борг за користування телефонним зв'язком центрального офісу НСНУ, як повідомили виданню у компанії "НТЦ Енергія", складає 23,4 тисячі гривень. Крім того, джерела в партії стверджують, що через заборгованість в офісі от-от відключать доступ до мережі Інтернет.

НСНУ винна і по інших статтях. Так, у грудні компанія "Довіра Аутдор" поширила інформацію про те, що партія не розрахувалася з ними за рекламну кампанію "В'ячеслав Кириленко в підтримку НАТО", розміщену на 933 білбордах по всій території України. Тоді рекламісти вимагали 2,3 мільйони гривень.

Як розповів директор агентства Олександр Ситнік, поки що в НСНУ від боргу відхрещуються, а виходить, "Довіра Аутдор" буде звертатися до суду.

Раніше повідомлялося, що деякі депутати НСНУ вважають, що нарощування боргів і розбалансування партії проводиться для деморалізації регіональних відділень, щоб ті дали своє добро на об'єднання з "ЄЦ".

В ЄЦ, за словами Василя Петьовки, питання об'єднання поки не розглядаються, а виходить, не обговорюється, хто буде гасити борги. Однак, як говорять джерела в партії, 37 мільйонів — не така велика ціна за контроль над НСНУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування