Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сподівається інтегрувати трубу в Європу

Понеділок, 23 березня 2009, 09:30

Президент Віктор Ющенко вважає стратегічною метою інтеграцію національної ГТС до європейських енергетичних мереж.

Про таку позицію президента в понеділок заявила його прес-секретар Ірина Ванникова.

"Глава держави розцінює цю конференцію як результативну точку трирічної дипломатичної роботи, спрямованої на досягнення мети – інтеграцію України в європейський енергетичний простір", - заявила вона.

"Президент вважає стратегічною метою України – повноцінну інтеграцію національної ГТС до європейських енергетичних мереж. Він сподівається, що Міжнародна інвестиційна конференція у Брюсселі започаткує етап практичного втілення напрацьованих ідей і пропозицій", - наголосила Ванникова.

На думку президента, цей проект є компонентом політики європейської інтеграції України, стратегічною метою якої є членство нашої держави в ЄС.

З огляду на це, глава держави вважає, що вже сьогодні необхідно починати модернізацію української ГТС відповідно до правових та технічних стандартів і нормативів Євросоюзу.

"Віктор Ющенко високо оцінює шанси країни на прийняття позитивного концептуального рішення за участю глав делегацій, що будуть представлені на Конференції", - сказала Ванникова.

"Президент наголошує на необхідності вироблення єдиної позиції української влади з даного питання. З цією метою, а також для економії бюджетних коштів, він запросив прем'єра, яка також візьме участь у конференції, летіти до Брюсселя одним літаком", – зазначила Ванникова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування