Ківалов знайшов СБУшників, які стежили за донькою і зятем Тимошенко

Понеділок, 23 березня 2009, 09:58

СБУ вела приховане відеоспостереження за дочкою прем'єра Євгенією Тимошенко та її зятем Шоном Карром під час їхнього перебування в Одесі.

Відповідні відеоматеріали містилися в пам'яті відеокамери, вилученої у представників співробітників СБУ під час інциденту в Одесі в суботу, повідомляє прес-служба "регіонала" Сергія Ківалова.

З цього приводу Ківаловим вже підготовлено звернення до прокуратури.

"Справа в тому, що органи безпеки повноважні здійснювати такі заходи, коли йдеться про викриття злочинців та протидію іноземній розвідці. Але в даному випадку, очевидно, мова не може йти ні про те, ні про інше. А значить, є ознаки порушення прав людини", - йдеться в повідомленні.

До того ж, стверджує Ківалов, отримані ними відомості, що стосуються особистого життя людей, повинні не зберігатися, а знищуватися.

"Такий закон. Але його не дотримуються. Подальша силова виїмка відеокамери силами антитерористичного підрозділу СБУ тільки підтверджує ці підозри", - заявляє він.

Раніше Комерсант-Україна писав, що в суботу в Одесі стався інцидент між співробітниками СБУ та представниками всеукраїнської партії "Родіна", заснованої колишнім соратником Наталії Вітренко Ігорем Марковим.

Інцидент стався біля офісу партії "Родіна". Охоронці офісу звернули увагу на людей в двох автомобілях, які вели відеозйомку. Вони заблокували автомобілі, і витягли з салонів трьох осіб, які показали охоронцям посвідчення співробітників СБУ, відмовившись повідомити, чиє завдання виконують.

Співробітники ДАІ, що прибули за викликом охорони, виявили в багажнику однієї з машин кілька автомобільних номерних знаків. Після цього людей, затриманих охороною, завели всередину будівлі.

За годину до офісу партії "Родіна" прибули бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа", які, увірвавшись в будівлю, звільнили затриманих співробітників СБУ і забрали відібрану відеотехніку.

Начальник управління СБУ в Одеській області Анатолій Матіос, який теж прибув на місце інциденту, висловив обурення тим, що співробітників СБУ "поклали на землю, при цьому відібрали державну техніку".

"Лідера всеукраїнської партії "Родіна" Ігоря Маркова ніхто не затримував. Інформація про його затримання не відповідає дійсності", - заявив Матіос.

Питання про те, якого роду завдання виконували його підлеглі біля офісу "Родіни" і як СБУ відреагує на те, що співробітників служби витягли з машин, відібрали у них техніку і насильно утримували близько години, Матіос залишив без коментарів, пообіцявши прокоментувати це пізніше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування