Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко готовий увійти до складу уряду

Понеділок, 23 березня 2009, 10:24

Петро Порошенко готовий увійти до складу уряду, якщо буде сформована антикризова команда.

Про це він розповів в ефірі телеканалу TBi.

"Якщо це буде чітка пропозиція, і якщо буде підтримка команди, я готовий до роботи в уряді, і вважаю, що реальна економіка й економічний блок вимагають якісно нових підходів", - заявив Порошенко, повідомляє прес-служба каналу.

На прохання уточнити, чи можна його вважати союзником Юлії Тимошенко, екс-опонент прем'єра відповів: "Це означає, що мене можна називати союзником України".

Він додав, що команда, що приходить в уряд у період кризи, дуже багато чого поставила на карту і багато чим ризикує, звалюючи на себе тягар відповідальності.

Порошенко відзначив, що з 1999 року одержував пропозиції ввійти до складу уряду.

"Для мене участь у роботі уряду ніколи не було самоціллю, я достатньо реалізувався й у політиці, і в економіці, і в промисловості, виводячи базові підприємства з кризи і переконаний, що сьогодні країні потрібна професійна антикризова команда, що має реальний досвід досягнень по мінімізації наслідків і прискоренню виходу з кризи", - заявив Порошенко.

"Україна знаходиться в ситуації, коли потрібно ухвалювати жорсткі і непопулярні рішення по скороченню витрат, по консервації позицій, що дозволять нам дожити з мінімальними втратами, щоб не розгубити інфраструктуру до кінця кризи", - пояснив Порошенко.

Для реалізації антикризових заходів у парламенті повинні консолідуватися як мінімум чотири політичні сили, що можуть створити команду, упевнений він.

За словами Порошенка, це могла б бути нова парламентська більшість. "Плодом компромісу можуть бути дуже серйозні зміни в уряді", - відзначив Порошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...