Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄБРР уже побачило перший крок по модернізації української труби

Понеділок, 23 березня 2009, 13:21

Віце-президент Європейського банку реконструкції і розвитку Варелл Фрідмен заявляє, що незалежність української ГТС і робота на комерційних основах, що відповідають міжнародним стандартам, є важливою умовою в сфері проведення модернізації української ГТС.

Таку позицію Фридмен оприлюднив у понеділок у Брюсселі в ході міжнародної донорської конференції з питань модернізації української ГТС.

"Незалежність оператора газу, з юридичної точки зору особливо, прийняття і фінансової позиції, можливість працювати на комерційних основах, що відповідають міжнародним нормам, є важливою умовою для цього питання", - сказав він.

Фрідмен також відзначив важливість вільного доступу третіх осіб до газових сховищ і прозорість, що є дуже важливою частиною й основою успіху модернізації ключового сектора української економіки.

За словами віце-президента ЄБРР, підписання спільної декларації є першим кроком на шляху модернізації української ГТС.

"Це - дорожня карта, що показує, яким шляхом треба йти, щоб досягти здійснення необхідних реформ. Ми знаємо, що будуть труднощі, але це - реалістичний шлях і ми заохочуємо українську владу йти цим шляхом", - заявив він.

У зв'язку з цим Фрідмен висловився за необхідність об'єднання зусиль для того, щоб "йти цим шляхом".

"Я хочу вас запевнити, що ЄБРР є відданим партнером, який хоче досягти успіхів у цій ініціативі. Безпека енергетики, її ефективність - це великі для нас пріоритети і ми готові агресивно йти цим шляхом", - сказав Фрідмен.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування