В Англії пропонують Європі повернутися до України обличчям

Понеділок, 23 березня 2009, 14:54

Член британського парламенту, колишній міністр з питань Європи Деніс МкШейн вважає, що Європа має розглядати Україну як європейську державу і не повертатися до неї спиною.

Про це йдеться в його статті, опублікованій в понеділок в виданні "Newsweek".

"Зараз, як батьки неслухняної итини, яка не хоче рости, світові демократи повертаються до України спиною... В розкладі турне президента США Барака Обами України немає. Сільвіо Берлусконі відкрито підтримує Росію кожного разу під час газового конфлікту", - пише МкШейн.

"Ангела Меркель, яка часто приїжджала в Україну і проводила щорічні самміти Берлін-Київ, тепер ігнорує цю країну", - додає він.

МкШейн визнає, що Україна стикнулася з багатьма внутрішніми проблемами.

Була єдина надія, що Європа насправді мала на увазі те, про що говорила. Тоді багато європейців заявляли, що Україна знаходиться на шляху до європейського майбутнього.

Але Захід злякався після Російського вторгнення в Грузію та пішов на дослухався російської думки, що впустити Україну в НАТО - означає мати проблеми.

Безперечно, Росія важливіша, зокрема, і для вирішення глобальних проблем, наголошується в статті, проте це не означає, що треба просто обернутися спиною до України і мовчки визнати її у сфері впливу Кремля, вважає автор.

Скоріше навпроти: слід використовувати політику "м`якої сили" і розглядати Україну як європейську державу, наголошує МкШейн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування