Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друг Фірташа вирішив трохи позахищати Росію

Понеділок, 23 березня 2009, 19:22

Депутат від Партії регіонів Юрій Бойко вважає неприпустимим ігнорування позиції Росії в питаннях модернізації газотранспортної системи України.

Про це він сказав, коментуючи слова представника РФ про те, що до підготовки декларації про модернізацію української ГТС не була залучена Росія, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У таких складних сферах діяльності, як транспортування газу, немає місця політичним інтригам - дружбі двох проти третього", - заявив Бойко.

"Нормальна робота можлива, тільки якщо враховані інтереси всіх сторін: постачальника газу, його транзитера і споживача. Якщо цього немає, то нормальної роботи не буде", - зазначив Бойко.

На думку народного депутата, підписання спільної декларації по модернізації української ГТС без участі російської сторони, є проявом подвійних стандартів української влади, що на словах декларує стратегічне партнерство з Росією, а на ділі ігнорує Росію при прийнятті стратегічних рішень.

"Саме це відбулося сьогодні: фактично Росію не запросили брати участь у модернізації української ГТС", - зазначив він.

Бойко також сказав, що проведення міжнародних конференцій подібного рівня повинно готуватися більш ретельно і враховувати інтереси всіх зацікавлених сторін.

"Ігнорування позиції одного з трьох головних учасників ланцюжка транспортування газу, як правило, прирікає на провал усі заходи", - підкреслив Бойко.

На думку депутата, проігнорувавши інтереси російської сторони, Україна не наблизилася, а навпаки віддалилася від задекларованої мети - надійної й ефективної роботи ГТС у довгостроковій перспективі.

"Без повноцінного залучення до спільної роботи постачальника - Росії - гарантувати завантаження ГТС України неможливо. Ігнорування позиції Росії суперечить корінним інтересам України", - підсумував Бойко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування