Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко "перезавантажить" свою партію і вирішить, на кого ставити на виборах

Вівторок, 24 березня 2009, 09:49

4 квітня відбудеться з'їзд партії "Вперед, Україно!", на якому буде ухвалено рішення про її перейменування на партію "Народна самооборона", а також розглянуто питання про зміну лідера.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на в. о. голови партії "Вперед, Україно!" Олега Новікова.

"Я був ініціатором перейменування партії на "Народну самооборону" ще в травні минулого року і постійно агітую за це", - сказав Новіков, додавши, що "на сьогоднішній день ніхто не може дати стовідсоткової гарантії, що це станеться".

Водночас, як стверджують джерела газети в "Народній самообороні", на з'їзді має бути ухвалено рішення про те, що лідером цієї політичної сили стане міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

У свою чергу Новіков категорично це спростував. "Це неможливо тільки з однієї причини - Юрій Віталійович є головою МВС, а чинне законодавство забороняє держслужбовцям силових відомств очолювати будь-які партійні структури", - сказав він.

В оточенні голови МВС також упевнені, що нова партія буде складатися не тільки з членів "Вперед, Україно!" - до неї увійдуть і представники партії Християнсько-демократичний союз, з якою НС в однойменному блоці йшла в 2007 році на дострокові парламентські вибори.

За інформацією Комерсанта, з лідерами ХДС Володимиром Стретовичем і Володимиром Марущенком зараз йдуть переговори щодо злиття.

Водночас сам Стретович повідомив, що не збирається розпускати ХДС і, відповідно, вступати до "Народної самооборони".

"Якщо мої колеги вважають, що їхня ідеологія матиме попит, то я побажаю їм успіху і буду спостерігати за діяльністю чергової партії, але свою розпускати не буду", - сказав він.

За інформацією Комерсанта, на з'їзді члени НС також планують визначитися з підтримкою кандидата на президентських виборах.

"Чому всі думають, що Юрій Луценко готовий підтримувати тільки прем'єра Юлію Тимошенко? Це рішення буде ухвалювати з'їзд, а серед близьких нам кандидатів може опинитися і Віктор Ющенко, і Арсеній Яценюк", - заявив співрозмовник, не виключивши, що партія може ухвалити рішення і про висунення свого кандидата в президенти - наприклад, того ж Луценка.

Як відомо, блок "Народна самооборона Юрія Луценка" було створено перед перевиборами до Верховної Ради у 2007 році. До нього увійшли НС, партії "Вперед, Україно!" та ХДС.

Влітку 2007 року блок став складовою частиною мегаблоку, який отримав назву "Наша Україна-Народна самооборона", який очолив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування