Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росії від Ющенка переказали, що вона бажана в Україні

Вівторок, 24 березня 2009, 12:12

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський вважає за можливе участь російських компаній у модернізації газотранспортної системи України.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Безсумнівно, російська сторона, її фахівці, підприємства є бажаними учасниками цього процесу... Я більш ніж упевнений, що російська сторона буде запрошена для участі в проекті", - сказав Соколовський.

Він уточнив, що Україна виступає за участь Росії в модернізації ГТС, але на тих умовах, які Україна попередньо погодила з Європейським Союзом і міжнародними фінансовими структурами.

За його словами, мова йде про прозорі і чіткі умови кредитування і повернення цих кредитів.

Соколовський вважає, що безпека і надійність української ГТС є вигідними для України, Росії та ЄС.

"Газотранспортна система України - це механізм взаємодії між Україною, Росією та Європейським Союзом. Тому надійність і сучасність цієї системи є спільними інтересами Росії, України і європейських споживачів газу", - підкреслив він.

Соколовський позитивно оцінив досягнуті домовленості з модернізації української ГТС у Брюсселі.

Він вважає, що підписана спільна заява за результатами переговорів фіксує стратегічне значення ГТС України як надійного елемента постачань газу в Європу, дає позитивний сигнал іншим міжнародним інвесторам про доцільність вкладення коштів у модернізацію української ГТС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування