Колесніков про Кравчука: "Ну не можна бути у 80 років хлопчиком за викликом"

Вівторок, 24 березня 2009, 12:13

Партія регіонів не голосуватиме за призначення нових кадрів в уряд Юлії Тимошенко, але готова допомогти звільнити кількох міністрів.

Про це в інтерв’ю уніан розповів "регіонал" Борис Колесніков.

"Що стосується зняття. Ми з задоволенням допомогли б коаліції зняти міністрів освіти, охорони здоров`я, внутрішніх справ", - сказав він.

Колесніков також заперечив, що Федір Ярошенко, кандидатура якого розглядається на посаду міністра фінансів, є "людиною Миколи Азарова".

"Я б не сказав, що це людина Азарова на сьогоднішній день. Можливо, колись вони просто працювали разом", - сказав він.

Колесніков також вкотре наголосив, що Партія регіонів виступає за одночасні президентські і парламентські вибори.

Водночас він зазначив, що лідер Партії регіонів Віктор Янукович – "людина практична і розуміє, як складно проводити такі вибори одночасно, тим більше що немає згоди з боку влади".

Колесніков також вкотре заявив, що Партія регіонів виступає за імпічмент президента Віктора Ющенка, і "після ухвалення низки законів Партія регіонів буде готова".

Коментуючи ініціативу комуністів з оголошення імпічменту Ющенку, він зазначив:

"Комуністи кричать, що вони за російську мову, але коли їм кажеш: підпишіть конституційне подання, потрібно ж зібрати 300 підписів, – вони говорять: ні, у нас є свій закон. Те саме і з імпічментом. Мені здається, що комуністи повністю орендовані Блоком Тимошенко на якийсь час".

"Думаю, ПР пропонуватиме процедуру імпічменту, але потрібно розуміти, що потрібна і низка законів, щоб була не декларація, а реальна недовіра", - додав Колесніков.

Коментуючи заклик першого президента Леоніда Кравчука до президента Віктора Ющенка добровільно піти у відставку, він сказав:

"Він (Кравчук) на мене сьогодні справляє дивне враження. Розумієте, ну не можна бути у вісімдесят років хлопчиком за викликом. Хоч би це грубо звучало, але це так".

"Дивіться, він весь час був з СДПУ(о). СДПУ(о) послідовно дотримувалася антинатівської позиції. І раптом на старості Кравчук виступає "за". Це виглядає навіть не смішно, а сумно. Так міняти свою орієнтацію", - додав Колесніков.

При цьому він назвав заслугою Кравчука те, що "він перший на пострадянському просторі демократично передав владу".

"Але, підтримуючи БЮТ, він нівелює свої заслуги перед українським суспільством", - сказав Колесніков.
Він також зазначив, що Партія регіонів на даний момент не веде переговори з БЮТ.

"Ми надіслали БЮТ свої конституційні зміни, хай вони дадуть їм оцінку, потім можна буде вести переговори, щоб залагодити тільки якісь деталі. Консультації велися раніше – восени, взимку – до нового року. Андрій Клюєв очолював переговорну групу, але це ще було минулого року", - сказав Колесніков.

"Звичайно, для того, щоб швидко реформувати українську владу, потрібно мати 300 голосів. Тому БЮТ для нас – не мета, а засіб досягнення мети. Якщо ми не спростимо модель української влади, то Україна опиниться в якнайглибшому дефолті", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...