Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єврокомісії заспокоюють Росію, що від них ніхто не відмовлявся

Вівторок, 24 березня 2009, 13:38

Головною метою проведення міжнародної конференції з модернізації української газотранспортної системи в Брюсселі було обговорення саме поліпшення транзитної системи та її інфраструктури.

Росія ж залишається ключовим постачальником газу в ЄС.

Так прокоментувала у вівторок у Брюсселі на брифінгу останні висловлювання російського прем'єра Володимира Путіна щодо підписаної спільної декларації спікер Європейської комісії Піа Аренкілде Хансен.

Вона нагадала, що конференція була результатом кількарічної роботи між Комісією та Україною.

"Звичайно, події, що відбулися на початку цього року, зробили її своєчасною, підняли низку питань, які викликають стурбованість ЄС щодо поставок російського газу", - сказала Хансен, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Але також очевидно, що вчора у нас була можливість знову підкреслити, що Росія залишається енергетичним постачальником та партнером для ЄС і буде залишатися ним на багато років вперед. Так само як і Україна - ключова транзитна країна для цього газу. Тому життєво важливо, і це було пунктом вчорашніх ініціатив, що ми звернулися до транспортної системи та інфраструктури", - додала вона.

Хансен зазначила, що спільна декларація, схвалена в понеділок українським урядом, Європейською комісією, Європейським інвестиційним банком, Європейським банком реконструкції та розвитку і Світовим банком "дозволила міжнародним фінансовим інституціям бути повністю залученими до модернізації української ГТС, впроваджуючи більше прозорості".

"Це був пункт цієї ініціативи", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...