Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварича пересадили у львівське СІЗО

Вівторок, 24 березня 2009, 13:46

Колишнього голову Апеляційного адміністративного суду Львова Ігоря Зварича перевезли до Львівського слідчого ізолятора Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань.

Про це повідомив кореспонденту УНІАН адвокат екс-голови суду Ігор Савка.

За його словами, Зварича було перевезено в понеділок увечері після завершення засідання Апеляційного адміністративного суду Києва, який ухвалив залишити екс-суддю під вартою.

"На даний час Ігор Зварич перебуває у Львівському СІЗО, однак про умови утримання нічого не можу сказати - я ще не був у свого підзахисного", - повідомив Савка.

Заступник начальника Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області Мирослав Демків підтвердив інформацію про те, що екс-суддя Зварич на даний час перебуває у Львівському СІЗО, і акцентував на тому, що "життю ув‘язненого нічого не загрожує".

"Не варто нагнітати обстановку щодо ймовірної загрози життю Ігоря Зварича. Адміністрація слідчого ізолятора в повній мірі відповідає за безпеку всіх ув‘язнених – незалежно від того, яке в них прізвище: ЗВАРИЧ чи якесь інше", - наголосив Демків.

Щодо умов утримання, в яких перебуває "елітний ув‘язнений", Демків зазначив, що "умови звичайні, як у всіх. Я не уточнював, але не думаю, що Ігор Зварич утримується в окремій камері. Ми не маємо таких умов утримувати ув‘язнених до вироку суду в окремих камерах".

2 грудня 2008 року проти тодішнього голови Львівського апеляційного адмінсуду Зварича Генпрокуратура порушила кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду працівники СБУ та Генпрокуратури вилучили 1 млн. доларів США і 2 млн. грн.

15 грудня УСБУ в Львівській області оголосило Зварича в розшук, оскільки він зник з приватної клініки, в якій був на лікуванні.

18 грудня 2008 року Верховна Рада дала згоду на його звільнення з посади та арешт.
9 березня цього року у Львові близько 21.00 на горищі одного з житлових будинків працівники Служби безпеки України затримали Зварича.

10 березня його доправили до Києва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...