Литвин не хоче "пристроїти" Україну

Вівторок, 24 березня 2009, 14:58

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє про необхідність ухвалення закону про засади внутрішньої та зовнішньої політики.

Про це він заявив журналістами під час відвідання міста Дніпропетровськ, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин, зокрема, зазначив, що Україна перш за все повинна сама докласти зусиль для наближення до європейських стандартів.

"Проблема євроінтеграції України повинна розв`язуватися у середині країни, - сказав він. - Спочатку треба забезпечити нормальне життя для всього українського суспільства".

Проте, за словами Литвина, дії влади з реалізації європейських прагнень України подекуди справляють враження, що "хтось вперто хоче пристроїти Україну".

На думку голови Верховної Ради, парламент "повинен розробити такий закон, який би відповідав настроям не БЮТ, не Партії регіонів, не "Нашої України", а настроям людей і відображав би інтереси суспільства і країни у цілому".

Такий документ, сказав Литвин, "має консолідувати країну, а не ділити її на частини", оскільки влада не може здійснювати політику, яка не відповідає настроям громадян. Влада, зазначив він, повинна "відчувати ці настрої і діяти відповідно до них".

Литвин вважає, що Україна, розвиваючи відносини як із Заходом, так і з Росією, "має бачити, де користь для нашої держави, як забезпечити національну безпеку і налагодити економічне співробітництво".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування