Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна хоче через "Східне партнерство" потрапити в ЄС

Вівторок, 24 березня 2009, 16:30

Україна розглядає ініціативу "Східного партнерства", як інструмент інтеграції у Європейський союз.

Такий висновок можна зробити з заяви заступника глави секретаріату президента Андрій Гончарук.

"Україна вітає і готова підтримати та у прагматичний спосіб використовувати елементи "Східного партнерства" настільки, наскільки це сприятиме досягненню цілей інтеграції України в ЄС", – заявив він.

Саме тому Україна застерігає від перетворення цієї Ініціативи на "ідеологічну", яка підміняє перспективу набуття Україною членства в ЄС.

"Ми розглядаємо "Східне партнерство" як допоміжний інструмент, що сприятиме успішному впровадженню реформ за європейськими нормами і стандартами, створюючи сприятливі умови для прискореної інтеграції України в ЄС", – констатував Гончарук.

Він пояснив, що позиція, яку президент доводить до відома європейських партнерів, ґрунтується на аналізі як позитивних, з точки зору України елементів "Східного партнерства", так і закладених в Ініціативу підходів, що викликають стурбованість.

Гончарук нагадав, що схвалена Європейською Радою ініціатива "Східне партнерство" містить низку концептуальних та практичних засад, що повністю відповідають баченню президентом перспектив поглиблення європейської інтеграції України та набуття нашою країною членства в ЄС.

Передусім він назвав:

- Сприяння впровадженню європейських цінностей і стандартів у європейських країнах, що є сусідами ЄС.

- Розмежування зовнішньополітичних підходів ЄС до відносин з "південними" (неєвропейськими) та "східними" (європейськими) сусідами.

- Запровадження принципів диференціації, спільної власності та спільної відповідальності при реалізації Ініціативи.

- Реалізація пропозицій Європейської комісії щодо створення спеціальної програми допомоги для зміцнення адміністративної спроможності країн-партнерів.



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування