Тимошенко у Японії говорила про "потужну модернізацію всієї країни"

Середа, 25 березня 2009, 07:49

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко впевнена, що Японія та Україна мають усі шанси для ефективної співпраці.

Про це вона заявила у Токіо на робочому ланчі з керівниками провідних японських корпорацій та керівництвом Комітету ділового співробітництва з Україною Японської федерації бізнесу "Кейданрен", повідомляє прес-служба уряду.

"Я впевнена у тому, що ми з вами зможемо побудувати ефективну співпрацю", - підкреслила Тимошенко.

Прем’єр зазначила, що в України сьогодні є всі можливості для того, щоб вперше за 17 років незалежності здійснити потужну модернізацію всієї країни, починаючи від енергетики, сільського господарства, а також реформи комунальної системи.

Тимошенко зауважила, що Україна зацікавлена у співпраці з Японією, оскільки ця країна має потужні інвестиційні ресурси та провідні інтелектуальні технології.

За її словами, у цьому напрямку вже здійснено кілька важливих кроків. Зокрема, визначені пріоритети співпраці, створені спільні українсько-японські групи з окремих напрямків співпраці та підписані базові документи.

За словами прем’єра, такі документи є стартом для розробки комплексної стратегії модернізації і на їх основі Україна та Японія можуть розробити комплексний план дій.

Окрім того, Тимошенко висловила сподівання на продовження співпраці між Україною та Японією у рамках Кіотського протоколу.

У свою чергу, голова комітету ділового співробітництва України з Японською федерацією бізнесу Кейданрен, голова ради директорів корпорації "Сумітомо" Мотоюкі Ока висловив сподівання, що сьогоднішній діалог між українською урядовою делегацією та керівниками провідних японських корпорацій дасть новий імпульс для поглиблення співпраці між країнами.

За його словами, товарообіг між Україною та Японією зростає, зокрема минулого року він збільшився на 78% і склав 2,2 млрд. дол.

Мотоюкі Ока підкреслив, що факт входження України до Світової організації торгівлі посилив сподівання на поглиблення співпраці з Україною: "Це важливий сигнал для всіх країн світу".

Він подякував Тимошенко за те, що вона проявляє зацікавленість у налагодженні співпраці України з японськими корпораціями.

Між тим, Тимошенко у ході візиту також взяла участь у церемонії підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державним експортно-імпортним банком України та японською компанією "Нексі", який має сприяти розширенню співпраці у сфері підтримки та стимулюванні торгівлі та інвестицій між країнами тощо.

За словами голови правління "Укрексімбанку" Віктора Капустіна, ця угода дозволить залучити в Україну 0,5 млрд. дол. японських інвестицій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування