Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль наближається до безвізового режиму з Україною

Середа, 25 березня 2009, 08:53

Україна та Ізраїль наближаються до запровадження безвізового режиму – ізраїльське Міністерство закордонних справ вже отримало схвалення на початок переговорів із Києвом від більшості профільних відомств.

Як передає "Німецька хвиля", в Ізраїлі впевнені, що безвізовий режим з Україною не лише полегшить родинні та ділові зв’язки між жителями обох країн, але й пожвавить туризм.

За інформацією видання "Haaretz", МЗС Ізраїлю перейшло від декларативних до практичних дій і вже заручилося підтримкою більшості урядових відомств, що необхідно для початку переговорного процесу з українською стороною.

Відповідь ще не надійшла з МВС Ізраїлю, де наразі вивчають пропозиції колег.

Як зазначив у коментарі "Німецькій хвилі" офіційний представник зовнішньополітичного відомства Ізраїлю Ярів Овадья, "у переговорах з Україною є реальний прогрес".

"Ми вже підписали угоду про скасування візового режиму для власників дипломатичних паспортів, на черзі власники службових в’їздних документів", - сказав він.

За інформацією Haaretz, в ізраїльському МЗС сподіваються на скасування віз для деяких категорій громадян, зокрема паломників, вже до вересня.

За "поступову тактику" у введенні безвізового режиму з Ізраїлем виступає і МЗС України, про що заявив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування