Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія збирається ввести в Крим субмарини?

Середа, 25 березня 2009, 10:00

Росія планує збільшити кількість підводних човнів у складі Чорноморського флоту.

Про це заявив заступник начальника головного штабу ВМФ РФ віце-адмірал Олег Бурцев в інтерв'ю РИА Новости.

"Чорноморському флоту необхідно мати у своєму бойовому складі не менше восьми-десяти підвідних човнів. Ті ж турки, а Туреччина - член НАТО, мають у складі своїх ВМС десятки субмарин. А в нас на півдні дійсно тільки дві – "Алроса" і ще одна в ремонті, застаріла 641 проекту", - розповів він.

"Ми плануємо і будемо передавати Чорноморському флоту підводні човни, у тому числі новітні типу "Лада", - заявив Бурцев.

У той же час він підкреслив, що "цьому заважає позиція України, яка розглядає таку процедуру не як відновлення підводних сил флоту, а як постановку на озброєння нового виду зброї".

"З іншого боку, ці проблеми існують, якщо субмарини базуються в Севастополі, але немає ніяких проблем з базуванням у Новоросійську, коли там будуть створені для цього умови. А вони створюються в рамках федеральної цільової програми будівництва військово-морської бази в Новоросійську, що розрахована до 2020 року", - сказав він.

На даний момент Військово-морський флот Росії має 60 субмарин різних типів, які готові виконати поставлені задачі у Світовому океані, у тому числі близько 10 субмарин є стратегічними атомними, понад 30 - багатоцільовими атомними, інші дизельні і підводні човни спеціального призначення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування