Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісія буде пояснювати Росії свою позицію

Середа, 25 березня 2009, 10:04

Єврокомісар з енергетики Андріс Пієбалгс має намір 3 квітня в Москві роз'яснити позицію Європейського союзу в контексті підписання Спільної декларації України і ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

"Ми хочемо мати гарні відносини з Росією в енергетичній сфері і поглиблювати їх", - заявив представник Пієбалгса Ферран Таррадельяс Еспуні.

У вівторок він підкреслив, що в ході міжнародної конференції з модернізації української газотранспортної системи, яка відбулась у Брюсселі, "нічого не було зроблено проти Росії".

Як відомо, Росія заявила, що її виключили з процесу переговорів щодо підготовки декларації з модернізації ГТС України, і декларація, підписана Україною та ЄС, є політично мотивованою. Делегація Росії, представлена міністром енергетики Сергієм Шматком і представниками "Газпрому", покинула конференцію.

Віце-спікер Держдуми РФ Валерій Язєв пізніше заявив: "На місці європейських політиків я б не надто розраховував (на виконання Києвом декларації). Україна підписала і ратифікувала угоду до Енергетичної хартії, але не виконує свої зобов'язання по транзиту відповідно до цього міжнародного правового акта".

Президент РФ Дмитро Медведєв на засіданні ради безпеки Росії у вівторок оголосив про перенесення міжурядових консультацій з Україною на рівні прем'єр-міністрів, щоб "щоб нам (керівництву в Росії) визначитися, які наслідки прийняття цієї (брюссельської) декларації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...