МВФ і Україна відновлять співпрацю наступного тижня - Ющенко

Середа, 25 березня 2009, 10:25

Місія Міжнародного валютного фонду відновить роботу в Україні наступного тижня.

Про це заявив президент Віктор Ющенко, виступаючи у Празі перед учасниками Європейського банківського та фінансового форуму, представниками ділових та фінансових кіл Чехії, повідомляє УНІАН.

Ющенко висловив сподівання, що в найближчі 2-3 тижні вдасться вирішити питання щодо надання Україні чергового траншу МВФ.

"Ми в найближчі 2-3 тижні поставимо крапку в цьому питанні і вийдемо на стабілізаційну програму 2009 року", - сказав президент.

При цьому він висловив переконання, що Україні в поточному році вдасться знайти відповідь на питання щодо подолання фінансової кризи.

Як відомо, МВФ 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсягу 16,43 млрд. дол. для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

У листопаді 2008 року Україна одержала перший транш кредиту у розмірі 4,5 млрд. доларів. У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка мала ухвалити рішення про надання або не надання Україні другого траншу.

Між тим у лютому голова місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого траншу кредиту.

У березні керівництво України направило МВФ лист щодо подальшої співпраці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News